Sunday, March 14, 2010

Pistachio macarons!

Den senaste veckan har jag gjort pistagemacarons två gånger. Marängerna blev lite jämnare första gången (bilden längst ner) men jag tyckte inte att de blev tillräckligt gröna, så andra gången fick det bli mer grön färg (översta bilden). Hursomhelst var de jättegoda och uppskattades både här hemma och på jobbet! Jag kommer nog få bjuda fler gånger..



Pistagemacarons
Ingredienser:
-50 gram skållade mandlar
-50 gram pistagenötter
-100-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor),
som har stått framme 1 dag i rumstemperatur
-200 gram florsocker
-4-5 matskedar socker


1. Finmal den skållade mandeln och pistagenötterna i en mixer. Sila mandeln och nötterna så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret.
2. I en större skål, vispa äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget. Forstätt vispa tills marängen är tjock och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Tillsätt eventuellt karamellfärg.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila 30-60 minuter så att de bildar ett "skinn" på ytan.
5. Värm ugnen till 150° C. Grädda cirka 8-10 minuter. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning! Till dessa gjorde jag en vaniljfrosting och en chokladfrosting att fylla dem med.




In English:
This week I've made pistachio macarons twice! The meringue turned out more even the first time but I didn't think they were green enough (second picture) so the second time I added more green color (first picture). They turned out great and were appreciated both at home and at work.


Pistachio macarons
Ingredients:
-50 grams ground almonds
-50 grams ground pistachio nuts
-100-110 grams egg whites (about 3 egg whites), aged 1 day at room temperature
-200 grams powdered sugar
-4-5 tablespoons sugar


1. In a small bowl, mix the powdered sugar together with the almonds and pistachios. Blend well.
2. In a large bowl, whisk the egg whites with an electric mixer. After they start foaming, add the sugar one tablespoon at a time and continue whipping until it gets thick.
3. Fold the dry mix carefully and slowly into the meringue, use a spatula. Add food coloring if desired until fully mixed.
4. Fill your piping bag and pipe the macarons onto a baking sheet. Leave them to set for 30–60 minutes to form a skin.
5. Preheat the oven to 150° C. Bake for about 8-10 minutes. Let cool completely and then fill with desired filling! This time I made one frosting with vanilla and one with chocolate.

No comments:

Post a Comment