Pistagemacarons
Ingredienser:
-50 gram skållade mandlar
-50 gram pistagenötter
-100-110 gram äggvita (ca 3 äggvitor),
som har stått framme 1 dag i rumstemperatur
-200 gram florsocker
-4-5 matskedar socker
1. Finmal den skållade mandeln och pistagenötterna i en mixer. Sila mandeln och nötterna så att de stora bitarna försvinner. Blanda med florsockret.
2. I en större skål, vispa äggvitan med elvisp. När äggvitan börjar skumma, tillsätt sockret en matsked i taget. Forstätt vispa tills marängen är tjock och glansig.
3. Häll försiktigt i mandelblandningen i marängen och rör med en slickepott. Tillsätt eventuellt karamellfärg.
4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på ett bakplåtspapper. Låt dem vila 30-60 minuter så att de bildar ett "skinn" på ytan.
5. Värm ugnen till 150° C. Grädda cirka 8-10 minuter. Låt svalna och fyll sedan med valfri fyllning! Till dessa gjorde jag en vaniljfrosting och en chokladfrosting att fylla dem med.
In English:
This week I've made pistachio macarons twice! The meringue turned out more even the first time but I didn't think they were green enough (second picture) so the second time I added more green color (first picture). They turned out great and were appreciated both at home and at work.
Pistachio macarons
Ingredients:
-50 grams ground almonds
-50 grams ground pistachio nuts
-100-110 grams egg whites (about 3 egg whites), aged 1 day at room temperature
-200 grams powdered sugar
-4-5 tablespoons sugar
1. In a small bowl, mix the powdered sugar together with the almonds and pistachios. Blend well.
2. In a large bowl, whisk the egg whites with an electric mixer. After they start foaming, add the sugar one tablespoon at a time and continue whipping until it gets thick.
3. Fold the dry mix carefully and slowly into the meringue, use a spatula. Add food coloring if desired until fully mixed.
4. Fill your piping bag and pipe the macarons onto a baking sheet. Leave them to set for 30–60 minutes to form a skin.
5. Preheat the oven to 150° C. Bake for about 8-10 minutes. Let cool completely and then fill with desired filling! This time I made one frosting with vanilla and one with chocolate.
No comments:
Post a Comment