Friday, February 11, 2011

Ruffle cake!

Igår gjorde jag min allra första tårta med tre våningar, något jag har velat göra väldigt länge! Tanken var att den bara skulle ha två våningar, men jag hade några tårtbottnar över så jag passade på att göra en extra. Jag har äntligen hittat en chokladtårtbotten som är fantastiskt bra och god, receptet kommer från CakeJournal. För övrigt så innehåller tårtan jordgubbsmousse (som egentligen är bättre att göra på sommaren, eftersom färska jordgubbar smakar mer) samt nutella. Receptet på jordgubbsmousse kommer från Tove, fast jag har bytt ut hallonen mot jordgubbar.






Jordgubbsmousse
Räcker till ett lager

Ingredienser
•200 gram jordgubbar
•1 dl gelésocker
•100 gram cream cheese
•2 dl grädde

Koka upp de frysta jordgubbarna, låt koka 2 minuter. Tillsätt gelésockret och låt koka ca 30 sekunder. Låt svalna. Blanda jordgubbsmoset med philadelphian. Vispa grädden och blanda samman allt. Låt stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.







In English:
Yesterday I made my very first three tier cake, something I've been wanting to do for a long time now. The cake was supposed to have two tiers, but I had some left over chocolate cake so I took the chance to make an extra tier. I've finally found a chocolate cake that is fantastic and delicious in every way, the recipe is from
CakeJournal. The cake also contains a strawberry mousse (which is better to make in the summer when the strawberries taste more) and nutella. The strawberry mousse recipe is from Tove.


Strawberry mousse
Makes enough for one layer

Ingredients
•200 grams strawberries
•1 dl jelly sugar
•100 grams cream cheese
•2 dl heavy whipping cream

Bring the strawberries to a boil and mash them, let them boil for about 2 minutes. Mix in the jelly sugar and boil for another 30 seconds. Let cool. Mix the strawberries with the cream cheese. Whip the cream until stiff peaks form and then mix everything together. Put the mousse in the fridge for a while until set.

No comments:

Post a Comment