Lemon yoghurt mini bundt cakes
•2 ägg
•100 gram rumsvarmt smör
•2,5 dl socker
•1 tsk vaniljsocker
•4 dl mjöl
•1/4 tsk bikarbonat
•1 paket matyoghurt (2 dl)
•2 citroner, skal och saft
Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman mjöl och bikarbonat i en skål. Vispa rumsvarmt smör, socker och citronskal fluffigt och vitt i en annan skål. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet. Vispa ner mjölblandningen lite i taget. Tillsätt sedan citronsaft och matyoghurt och vispa till en slät smet. Smörj och mjöla en form för 6 st minisockerkakor. Fyll formarna till cirka 2/3 och grädda 15-20 minuter. Känn med en tandpetare för att vara säker på att de är klara. Låt formen svalna i 10 minuter innan du vänder ut kakorna.
Lemon glaze
Recept från Martha Stewart
•3 msk citronsaft
•1/4 tsk citronskal
•1 1/2 cup florsocker (cirka 155 gram)
Blanda samman alla ingredienserna och använd direkt!
In English:
Finally, I'm baking again! Somewhat burnt.. but still! Better than nothing, right? I'm pretty satisfied with my first try in the dreaded gas oven. It's funny, because it feels just like learning to bake again.
Anyway, I'm continuing on the same track as the last post. I had so many lemons left over from making lemon curd, I didn't want to waste them.
Lemon yoghurt mini bundt cakes
•2 eggs
•100 grams butter, softened
•2,5 dl granulated sugar
•1 tsp vanilla
•4 dl all purpose flour
•1/4 tsp baking soda
•2 dl yoghurt (about 8-10% fat, greek or turkish works fine)
•2 lemons, zest and juice
Lemon glaze
Recipe from Martha Stewart
•3 tbsp lemon juice
•1/4 tsp lemon zest
•1 1/2 cup powdered sugar (155 grams)
Whisk all ingredients until smooth and combined. Use immediately.
No comments:
Post a Comment