Tårtan innehåller för övrigt jordgubbsmousse och banan, sedan är den täckt med vit choklad swiss meringue buttercream. Jag kan tänka mig att bottnen passar väldigt bra ihop med choklad!
Mandelmarängbotten
4 st bottnar á 20 cm
400 gram oskållad sötmandel
6 dl socker
8 äggvitor
ev. smaktillsats, t.ex 2 tsk vaniljsocker eller 1 msk kakao
1. Värm ugnen till 175 grader
2. Mal/mixa mandeln och blanda den med 4 dl socker
3. Vispa äggvitan med en tredjedel 3/4 dl av det resterande sockret tills det börjat skumma. Tillsätt sedan resten av sockret (1 och 1/4 dl), lite i taget och vispa till en fast maräng.
4. Blanda försiktigt ned mandelblandningen i marängen.
5. Enklast är att rita upp rundlar på ett bakplåtspapper och sedan breda ut smeten direkt på, men vill man ha raka kanter så klä botten och sidorna på en rund bakform och fördela smeten jämnt mellan fyra formar, alternativt använd samma form i omgångar.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 15–20 minuter
7. Låt svalna en stund innan du stjälper upp den på bakplåtspapper, var försiktig då den går sönder lätt!
No comments:
Post a Comment