Applesauce spice cupcakes
ca 12 st
•1 cup mjöl
•1 tsk kanel
•1/2 tsk bikarbonat
•1/4 tsk riven muskotnöt
•1/4 tsk nejlika
•55 gram rumsvarmt smör
•1/2 cup socker
•1/4 cup ljust muscovadosocker
•2 stora ägg
•3/4 cup äpplemos
•1 granny smith äpple
Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, bikarbonat, nejlika, muskot och kanel i en skål. Vispa smör och både sorterna socker fluffigt i en annan skål. Tillsätt ett ägg i taget och vispa efter varje. Skala äpplet och skär i bitar. Tillsätt äpplemoset och sedan mjölblandningen och vispa på låg hastighet. Rör sedan försiktigt ned äpplebitarna. Fördela smeten mellan muffinsformarna, fyll dem till cirka 3/4. Grädda 18-20 minuter.
Ingredienser
Blanda torra ingredienser. Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt äpplebitar och fördela smeten i muffinsformar.
Swiss Meringue Buttercream
Vill du ha rikligt med frosting rekommenderar jag att dubbla receptet!
•2 stora äggvitor
•150 gram socker
•113 gram smör (inte kylskåpskallt men inte helt rumsvarmt)
•1 tsk vaniljextrakt
Gör såhär:
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen. Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Efter allt smör är tillsatt, vispa cirka 3 minuter. Tillsätt vaniljextrakt (eller annan smaktillsats) och vispa ett par minuter tills frostingen är slät.
Ingredienser
Värm blandningen till 65 grader, på den andra bilden är blandningen varm
Vispa tills blandningen är vit, fluffig och sval. Tillsätt smöret
Nu börjar det likna något. Färdig!
Kolasås
•0,5 dl socker
•0,5 dl grädde
•0,5 dl ljus sirap
Blanda socker, grädde och sirap i en gryta. Låt koka upp och sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Låt svalna.
No comments:
Post a Comment