Förra helgen hölls födelsedagskalas för min kära sambo Christian. Temat blev grönt och vitt eftersom jag tycker att det är en väldigt fin färgkombination, och för att Christian önskade pistagemacarons och de måste ju självklart vara gröna! Vädret var helt fantastiskt, men kanske inte helt rätt för att göra tre tårtor, macarons, cupcakes och maränger... Jag testade tre olika recept på maränger. De två första misslyckades helt, men tillslut kom jag fram till ett bra som finns nedanför bilderna.
Maränger
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl socker
1. Värm ugnen till 100°.
2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en hård marängsmet.
Vispa sedan ner resten av sockret samt eventuell smaktillsats (vaniljstång, rivet citronskal etc.)
3. Spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper.
4. Grädda ca 1 timme eller tills de släpper från bakplåtspappret.
No comments:
Post a Comment