Sunday, December 20, 2009

Christmas cupcakes!

Äntligen blev det lite cupcakes! Jag tycker att apelsin och nejlika är en fantastisk smakkombination under jultider. Till dessa gjorde jag cream cheese frosting som jag tycker passar till det mesta, men istället för citron tog jag apelsinjuice och lite rivet apelsinskal.





Apelsin- och nejlikecupcakes
ca 12 st

-150 g smör
-2 dl socker
-2 ägg
-Rivet skal och saft från 1 apelsin
-3 dl vetemjöl
-1 tsk bakpulver
-1 tsk malen nejlika

Värm ugnen till 225°C. Vispa rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med rivet apelsinskal. Blanda mjöl, bakpulver och nejlika i en skål, och blanda sedan ner detta samt apelsinsaft i smeten. Fördela smeten i muffinsformar som står i muffinsplåt och grädda sedan mitt i ugnen ca 12-15 minuter.


In English:
Finally some cupcakes! I think orange and clove is a wonderful taste combination during the christmas season. I used a simple
cream cheese frosting which I think works with most flavors. Instead of the lemon juice in the recipe I used orange juice and a little orange zest.

Orange and clove cupcakes
Makes about 12

-150 grams butter
-2 deciliters sugar
-2 eggs
-Zest and juice from 1 orange
-3 deciliters all purpose flour
-1 teaspoon baking powder
-1 teaspoon ground cloves

Preheat oven to 225°C. Cream the butter and sugar until light and fluffy. Add the eggs, one at a time, beating until smooth. Add the orange zest. Mix flour, baking soda and ground cloves in a bowl and then add to the other mixture, also add the orange juice. Divide batter into a cupcake pan and bake for about 12-15 minutes.

No comments:

Post a Comment