Sunday, December 20, 2009

Christmas bread!

Här är ett recept på vad som enligt mig är det perfekta julbrödet. Christian sa att det var det godaste brödet han någonsin ätit. Prova det, jag lovar att du inte blir besviken! Självklart går det bra att utesluta pepparkakskryddorna om man vill, samt även byta ut t.ex. hasselnötter mot valnötter eller plommon mot mer russin beroende på vad man gillar.



Julbröd

Ingredienser:
-1 liter filmjölk
-1 msk bikarbonat
-1 dl torkade aprikoser
-1 dl russin
-1 dl torkade plommon
-3 msk sirap
-1 msk salt
-1 dl grovhackade hasselnötter
-1 liten påse blandade pepparkakskryddor (eller lika delar mald kanel, ingefära och nejlika)
-4 dl havregryn
-4 dl rågsikt
-4 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser i en bunke.
Häll sedan i en limpform som du klätt med bakplåtspapper.
Grädda i 180 grader i ca 1 timme. Ta sedan ur limpan ur formen och eftergrädda ca 15 minuter ytterligare utan form. Låt svalna.


In English:
This is the perfect christmas bread according to me and my fiance. He even mentioned it was the most delicious bread he had ever eaten. Try it, I promise you won't be disappointed! The gingerbread spices can be excluded, and instead of hazelnuts you can use walnuts for example, depending on what you like.

Christmas bread

Ingredients:
-1 liter sour milk
-1 tbsp (tablespoons) baking soda
-1 deciliter dried apricots
-1 deciliter raisins
-1 deciliter dried plums
-3 tbsp syrup
-1 tbsp salt
-1 deciliter coarsely chopped hazelnuts
-About 2 tbsp of gingerbread spices (equal amounts of ground cinnamon, ginger and cloves)
-4 deciliters oatmeal
-4 deciliters sifted rye flour
-4 deciliters all purpose flour

Mix all ingredients in a bowl. Pour batter into a bread pan and bake for about 1 hour at 180 degrees C. Take the bread out from the oven and remove the pan, then bake for another 15 minutes. Let cool.

No comments:

Post a Comment