Thursday, May 19, 2011
Banana cupcakes with caramel frosting!
Scroll down for English text and recipe!
De här cupcakesen är så goda och så saftiga. Kan något som innehåller banan bli torrt överhuvudtaget? Jag tror inte det faktiskt. Jag uteslöt kanelen och pekannötterna ur receptet (idag får ni för övrigt hålla till godo med ett recept på Engelska, hoppas det är ok!) och de var ändå hur goda som helst, men lite pekannötter hade nog inte skadat.
Den här smörkrämen är faktiskt väldigt osmörig, om man kan säga så. Många recept på Swiss meringue buttercream innehåller faktiskt nästan den dubbla mängden smör. Nej usch, det blir alldeles för smörigt för min smak! Och jag vet att jag är lite luddig med mängd kola i receptet, men bara tillsätt och smaka av. Jag minns verkligen inte hur mycket jag hade i!
Caramel swiss meringue buttercream
•6 äggvitor
•240 gram socker
•270 gram smör
•Kola, efter smak
Gör såhär:
Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda. Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen. Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen. Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Tillsätt kolan, efter smak och tycke, och vispa ett par minuter tills frostingen är slät.
In English:
These cupcakes are so moist and scrumptious. I don't think any recipe containing bananas can be dry, can they? I left out the cinnamon and nuts and they were still delicious, but I imagine some pecans would make them even better.
Yes, I know my buttercream is not very.. buttery. But I actually prefer to use as little butter as I can. And this recipe really works for me! I don't remember the amount of caramel I used so just add to your liking.
Banana cupcakes
Recipe adapted from Martha Stewart
Makes 28
Ingredients
•3 cups sifted cake flour (not self-rising)
•1 1/2 teaspoons baking soda
•3/4 teaspoon baking powder
•3/4 teaspoon salt
•1 teaspoon ground cinnamon
•1 1/2 sticks unsalted butter, softened
•1 1/2 cups packed light-brown sugar
•3 large eggs
•4 very ripe large bananas, mashed (about 2 cups)
•3/4 cup buttermilk
•1/2 teaspoon pure vanilla extract
•1 cup chopped pecans (optional)
Preheat oven to 350 degrees F (175 grader C). Line standard muffin tins with paper liners. Whisk dry ingredients in a large bowl. Mix banana, buttermilk and vanilla in another bowl. Cream butter and sugar with a mixer until light and fluffy. Add eggs, 1 at a time, beating after each addition.
Reduce speed to low. Add dry ingredients to butter mixture in 3 additions, alternating with wet ingredients and ending with dry. Scrape sides of bowl. Divide batter among muffin cups, filling each 2/3 full.
Bake cupcakes until testers inserted into centers come out clean, about 15-20 minutes. Let cool in tins on wire racks.
Caramel swiss meringue buttercream
•6 egg whites
•240 grams sugar
•270 grams butter, softened
Salted butter caramel, to your liking
Pour egg whites and sugar in a clean and heat proof bowl. Put the bowl in a double boiler, the water should be simmering. Whisk the sugar end eggs constantly so they don't curdle. The mixture should be about 65 degrees celsius, about 140-150 degrees F. If you don't have a thermometer, just rub some mixture between your fingers. If the sugar is melted, it is done. Remove from heat, whip until white, fluffy and cool. This step can take up to 10 minutes. Start adding the butter, very slowly. Don't worry if the mixture looks curdled and soupy, it's easy to fix! If the buttercream is too cold, just put the bowl in a double boiler again for a few seconds and whip again. If it's too hot, just put it in the fridge for a few minutes and whip. Add caramel to the buttercream and whip until smooth.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment