Idag blev det pannkakor till lunch. Jag brukar göra antingen vanliga svenska pannkakor eller amerikanska pannkakor, men de svenska mättar inte så bra och de amerikanska blir man nästan FÖR mätt av. Så jag gjorde någonting mittemellan och blandade i bakpulver i mitt vanliga pannkaksrecept. Pannkakorna blev perfekta, aningen fluffigare och lättare att steka.
Pannkakor
2 personer
2½ dl vetemjöl
½ tsk salt
2½tsk bakpulver (valfritt, för fluffigare pannkakor)
2 tsk vaniljsocker
6 dl mjölk
3 ägg
2 msk smör
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt ägg, vaniljsocker, smält smör och resten av mjölken. Smält en klick smör i en varm stekpanna. Häll 1/2-1 deciliter smet i stekpannan, beroende på hur tjocka pannkakor du vill ha. Servera med t.ex. vispad grädde, färska jordgubbar och en klick jordgubbsylt.
In English:
Today I made som pancakes for lunch. I usually make Swedish or American pancakes, but the Swedish pancakes don't make me feel full enough and the American make me feel too full. So I made something inbetween and added some baking powder in my usual pancake recipe. The pancakes turned out perfect, fluffy and easy to fry.
Pancakes
Makes enough for 2
2½ deciliters all purpose flour
½ tsp salt
2½ tsp baking powder (optional)
2 tsp vanilla sugar
6 deciliters milk
3 eggs
2 tbsp butter
Mix flour, baking powder and salt in a bowl. Add half of the milk and mix until smooth. Add the eggs, vanilla, melted butter and the remaining milk. Melt some butter in a hot frying pan. Pour 1/2-1 deciliter of the batter in the pan depending on how thick you want your pancakes. Serve with whipped cream, fresh strawberries and strawberry jam.
No comments:
Post a Comment