Berättade jag att mina cupcakes var med på tv häromdagen? Det var de iallafall. I Nyhetsmorgon för att vara mer exakt. Jag lyckades åtminstone ta några halvbra bilder till Instagram. Att dokumentera var liksom inte riktigt det jag valde att lägga fokus på. Natten före nyhetsmorgon lyckades jag sova hela 10 minuter. 10 minuter!Jag har aldrig problem med att sova. Aldrig! Jag säger alltid att det som räddar mig från att bli ett nervöst vrak är att jag kan sova och äta oavsett vad som händer. Den dagen/natten lyckades jag inte göra något av det! Att gå upp kl 5 på morgonen (fortfarande natt ett par timmar till för mig) hjälpte inte heller, men i slutändan var det helt klart värt att förlora en natts sömn.
Om ni vill titta på en trött tjej som dekorerar cupcakes i live-tv kan ni kolla på TV4 Play, här!
In English:
When you go through thousands of pictures on your computer, you sometimes find pictures you have completely forgotten about. I took these back in April when Swedish magazine Aftonbladet came to my house to do an interview with me.
Oh, and did I tell you my cupcakes were on national TV? Well, they were! These (instagram shots) are the best shots I managed to take. I can tell you I wasn't focused on taking pictures that day. The night before I managed to get 10 minutes of sleep. 10 minutes people!
I never ever have trouble sleeping. I could probably fall asleep right now if I wanted to. I always say that my ability to sleep and to eat no matter what is what keeps me from becoming a nervous wreck. But that night I could do neither! Waking up at 5 am didn't help either, but it was so much fun when I finally got to the studio. Well worth losing one night's sleep (but did it really have to be that night?).
If you want to watch it, you can see it on TV4 Play, right here. (and yes, I know I mess up a little bit, but it's a live show..)
I promise to translate recipes into English asap!
Preparing cupcakes..
Recept följer..
Chokladtårta med mascarponefrosting
Chokladbotten
2 1/2 dl mjölk
200 gram smör
½ tsk vaniljpulver
1 ½ dl mörkt muscovadosocker
1 ½ dl strösocker
2 dl kakao
2 stora ägg
1 ½ dl filmjölk
4 ½ dl mjöl
1 ½ tsk bikarbonat
- Värm ugnen till 175 C.
- Smörj och mjöla två bakformar, cirka 15 cm i diameter.
- Värm mjölk i en kastrull, tillsätt smör och värm tills smöret har smält.
- Tillsätt kakao, vaniljpulver, muscovadosocker och strösocker och blanda ordentligt.
- Vispa äggen till en fluffig smet, tillsätt filmjölk och blanda ordentligt.
- Blanda mjöl och bikarbonat.
- Blanda ner äggsmeten i sockersmeten och tillsätt sedan mjölblandningen.
- Fördela jämnt mellan bakformarna och grädda cirka 40 minuter. Låt svalna.
Mascarponefrosting
250 gram mascarponeost
2-2 1/2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
- Blanda mascarpone och florsocker i en skål
- Vispa grädden hårt och rör ner den i mascarponeblandningen.
Sätta ihop tårtan:
- Dela bottnarna till fyra tunnare bottnar.
- Lägg den första tårtbottnen på ett tårtfat. Bred ut ett jämnt lager mascarponefrosting. Lägg sedan på nästa och upprepa tills du använt alla bottnar.
- Dekorera med en girland eller vimpel.
Rosa limetårta med cream cheesefrosting och kokos
Limebotten
3 stora ägg
3 dl strösocker
1 dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 lime
- Värm ugnen till 175 C.
- Klä en form, 15 cm i diameter med en hög krage i bakplåtspapper som går några centimeter över kanten.
- Vispa ägg och socker ljust och poröst, i cirka fem minuter.
- Värm mjölken något tillsammans med vaniljpulvret och blanda det med äggblandningen.
- Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta sedan ner det i smeten.
- Tillsätt rivet limeskal och rosa pastafärg och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i bakformen. Grädda i 50-55 minuter.
Cream cheesefrosting
100 gram rumsvarmt smör
300 gram philadelphiaost
3–3 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
- Vispa smöret vitt. Tillsätt philadelphiaosten och vispa till en jämn tjock smet.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa ännu mer. Låt stå i kylen en stund om frostingen är för lös.
Dekoration
100 gram kokosflingor
Färska obesprutade rosor
Sätta ihop tårtan:
- Dela bottnen i tre delar. Lägg den första bottnen på ett tårtfat och bred ut ett jämnt lager cream cheesefrosting över den. Upprepa tills alla bottenlager är använda.
- Bred ut ett jämnt lager cream cheesefrosting över hela tårtan.
- Strö kokosflingor över hela tårtan.
- Dekorera med färska rosor.
Bärcupcakes med citronsmörkräm
12 st
Bärcupcakes
100 gram rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
100 gram rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljextrakt
2 stora ägg
2 stora ägg
3 3/4 dl mjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
150 gram blandade bär, t.ex. blåbär och hallon
1 ½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
150 gram blandade bär, t.ex. blåbär och hallon
- 1. Värm ugnen till 175 C. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
2. Vispa rumsvarmt smör och socker ljust och krämigt i en skål. Tillsätt äggen och vispa tills smeten är fluffig. Blanda i vaniljextrakt.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och blanda sedan ner dem i smeten. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet. Rör försiktigt ner bären.
4. Fyll formarna till ca 3/4. Grädda ca 25 minuter. Låt svalna.
Citronsmörkräm
200 gram rumsvarmt smör
2 – 2 1/2 dl florsocker
2-3 msk vispgrädde
Rivet skal från 1 citron
Några droppar citronsaft
- Vispa smöret vitt och tillsätt sedan florsocker, vispgrädde, citronskal och citronsaft. Vispa tills frostingen är krämig och fluffig.
- Spritsa frostingen på cupcakesen med hjälp av en spristpåse med stjärntyll.
No comments:
Post a Comment