Sunday, October 4, 2009

I love lime!

Eftersom jag bara fick en massa cupcake- och bakgrejer i födelsedagspresent var jag så illa tvungen att baka i fredags! Jag hade massa lime hemma så det fick bli limecupcakes med creamcheese/limefrosting. De blev smaskiga som tusan och Christian (fästmannen :) ) gav dem högsta betyg! Jag använde mig av Leilas recept "Classic cupcakes" från Piece of cake och tillsatte lime.


Här är receptet på Leilas Classic Cupcakes:

Grundrecept för 12 cupcakes
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron (jag använde 3 st lime istället)


1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


Cream Cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft (jag använde 1 msk limesaft)
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg


1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärgen eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.









Två översta bilderna är minicupcakes och de två nedersta "vanliga". Passade dessutom på att testa mina nya muffinsformar från Kalasform!

No comments:

Post a Comment