Sunday, October 25, 2009

For Violet!

Idag gjorde jag en beställning på cupcakes och oreo cupcake pops till ett födelsedagskalas. Jag ville testa Leilas recept på vit choklad frosting och cream cheese, eftersom jag inte tycker om när frostingen blir alltför söt. Många andra recept innehåller flera deciliter florsocker och det tycker jag gott att man kan vara utan! Den blev riktigt god tycker jag, så den kommer jag använda mig av fler gånger. Jag gjorde nästan en dubbel sats (alltså 400 g av både choklad och cream cheese) för att det skulle räcka till 12 st cupcakes, men det beror ju på hur mycket frosting man vill ha.


Leilas White Chocolate Frosting
-200 g vit kvalitetschoklad
-200 g philadelphiaost

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.




Vaniljcupcakes fyllda med hallon, samt creamcheese/vitchokladfrosting



Vaniljcupcakes fyllda med hallon, samt creamcheese/vitchokladfrosting




Oreo pops, några med vit choklad och några med rosa candy melts



In English:
Today I made cupcakes and oreo cupcake pops for a birthday party. I wanted to try out Leilas white chocolate frosting recipe made from white chocolate and cream cheese, since I don't like when recipes are too sweet. Many other frosting recipes require several decilitres of powdered sugar and I just think it gets too sweet! I think it turned out delicious, and I surely will use it again. I made a double batch (400 grams chocolate and 400 grams cream cheese) for 12 cupcakes, but it all depends on how much frosting you like on your cupcakes.


Leilas White Chocolate Frosting
-200 grams white quality chocolate
-200 grams philadelphia cream cheese

1. Chop up the chocolate and melt it in a double boiler. Let cool for a while.
2. Mix together with the cream cheese.

No comments:

Post a Comment