Wednesday, December 21, 2011

Edible gift idea: Brownie mix

Click image for recipe!

Hemmagjorda julklappar är alltid uppskattade, särskilt sådana som smakar bra. Den här idén funkar med en mängd olika recept, problemet är bara att få ingredienserna att passa exakt i burken. Därför är det bra att avsluta med t.ex. choklad och nötter som jag gjort i det här fallet, så kan man bara lägga till eller plocka bort om det behövs. Glöm inte att packa ingredienserna hårt i burken (särskilt mjöl och kakao) så att de hålls på plats!
Scrolla ner lite så får ni se resultatet (dvs. browniesarna, eller vad man nu säger i plural). De är riktigt goda kan jag lova.

En annan trevlig sak att ge bort till någon som bakar mycket är
vaniljextrakt som jag skrev om förra året.




In English:
Homemade christmas presents are always appreciated, especially ones that taste good! This idea can be used with whichever recipe you like, the problem is fitting all the ingredients into the jar. That's why it's good to top off with ingredients like nuts or chocolate, so you can use a little extra or a little less if you need to.
Make sure to pack everything tightly (especially the flour and cocoa powder) to keep everything in it's place.
Scroll down a little bit to see the result (the brownies, that is..). They are sooo good. Promise.

Be sure to check out my homemade gift idea from last year,
vanilla extract!











Efter 3 stora ägg, 150 gram smör, lite vanilj och 30 minuter i ugnen...

And the result, after adding 3 large eggs, 150 g butter, vanilla and baking for 30 minutes...





Browniemix

1 burk (1 liter)

1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
3/4 dl kakao
1 1/2 dl farinsocker
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl hackad mörk choklad/ mörka chokladknappar
3/4 dl hackad mjölkchoklad/ mjölkchokladknappar
3/4 dl hackad vit choklad/ vita chokladknappar
100 gram valnötter eller pekannötter

Tillsätt:
150 gram smält smör
3 stora ägg
4 msk starkt kaffe
1 tsk vaniljextrakt

Gör såhär:
Blanda salt, mjöl och bakpulver i en skål. Lägg ingredienserna i följande ordning (packa ingredienserna hårt) i en ren och torr burk:

1/2 av mjölblandningen
Kakao
Resten av mjölblandningen
Farinsocker
Strösocker
Mörk choklad
Mjölkchoklad
Vit choklad
Valnötter/pekannötter

Se till att skicka med instruktioner till den som får burken i present:

Värm ugnen till 175 C. Smörj en ugnsform.
Häll burkens innehåll i en stor skål och blanda väl. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda de torra ingredienserna med det smälta smöret, ägg, kaffe och vaniljextrakt. Vispa till en jämn smet. Häll smeten i den förberedda formen och grädda 25-30 minuter.



No comments:

Post a Comment