Tuesday, November 15, 2011

S'mores cupcakes - the recipe

Scroll down for English text. Enlarge photos for recipe in English. Note that dl means decilitre! 1 US cup equals 2.36dl and 1 dl equals approximately 0.42 cups.

Fantastiskt kul att se att så många tyckte om filmen i föregående inlägg! Fler blir det garanterat! Tänk vilka möjligheter som öppnar sig när man kan filma med. Allt går ju inte att beskriva med hjälp av enbart bilder. Den här filmen beskriver ju inte själva bakningsförloppet, utan gjordes mer som en kul grej.

Svårast just nu är att man är så begränsad vad gäller naturligt ljus. Det är inte många timmar man kan jobba! Det är det sämsta med vintern. Nåväl. Jag ser iallafall fram emot julen otroligt mycket nu. Jag har tillochmed fuskat lite, har redan lyssnat på julmusik och ätit pepparkakor. Inte likt mig! Jag brukar faktiskt vara ganska hård med att vänta tills strax före första advent. Men man måste faktiskt passa på, för det går så himla fort.

Hursomhelst så har jag bakat min cupcakeversion av den traditionella amerikanska campingefterrätten
S'mores.
Recept följer efter bilderna!









S'mores cupcakes!
12 st

Grahamsbottnar

10 grahamskex (typ digestive) / 130 gram
25 g smält smör

Värm ugnen till 160 grader. Förbered en muffinsplåt med 12 muffinsformar. Krossa kexen alternativt använd en mixer. Häll de krossade kexen i en skål och häll i det smälta smöret. Blanda tills det blir som blöt sand ungefär. Lägg lite kexkross (spara lite till topping också) i varje muffinsform och tryck till med t.ex. botten på ett glas. Grädda cirka 10 minuter.



Chokladcupcakes

2 dl mjöl
1 1/4 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk vaniljpulver
110 g smör
1 1/4 dl socker
2 stora ägg
1 1/2 dl gräddfil
2-3 msk mjölk

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan.
I en stor skål, vispa smör och socker tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa tills väl blandat.
Vispa ned mjölblandningen och gräddfil i omgångar, börja och sluta med mjölblandningen.
Tillsätt mjölk om smeten känns för fast. Fördela jämnt mellan de 12 formarna fyllda med grahamsbottnar. Strö resterande kexkross över de ogräddade cupcakesen.
Grädda mitt i ugnen cirka 15-17 minuter.


Marshmallowfrosting
3 stora äggvitor
1 1/2 dl socker
1/2 tsk vaniljextrakt (naturligtvis valfritt)

Häll äggvitor och socker i en skål och ställ i vattenbad. Vattnet i kastrullen ska sjuda. Vispa hela tiden med handvisp (inte elvisp) så att äggen inte stelnar. Vispa tills blandningen blir ungefär 60-65 grader, eller tills sockerkristallerna har smält (ta lite av blandningen mellan fingrarna så känner du lätt om några sockerkorn finns kvar). Ta bort från värmen och vispa med elvisp tills marängen blir sval, fast och glansig. Spritsa ut på cupcakesen och bränn frostingen med en crème bruléebrännare.

In English:
I'm so happy to see so many of you liked the film in my previous post! Just imagine all the tutorials I will be making. Oh, the possibilities!


Something I really dislike about the winter is the lack of natural light. After 3 pm it is very hard to take good pictures (this applies to filming too). Frustrating! Other than that I love everything about it. I'm looking forward to christmas so much. I've already listened to christmas music (well, have been doing it for a couple of weeks to be honest..) and eaten gingerbread cookies (bad, bad me!). Very unlike me!

Anyway, this is my cupcake version of S'mores. Enjoy!



No comments:

Post a Comment